Új bejegyzés írása

Új bejegyzést a Bejegyzés menü Új hozzáadása alpontját megnyitva hozhatunk létre. Ugyanezt a szerkesztőt érhetjük el az Összes bejegyzés képernyő tetején lévő Új hozzáadása gombra kattintva is.

Minden bejegyzéshez tartozik kötelezően egy cím és valamilyen tartalom. Ez utóbbi nem csak szöveges lehet, hanem akár valamilyen médiafájl is, például egy kép vagy egy beágyazott videó. A címet a képernyő tetején lévő szöveges mezőben tudjuk megadni: erre a WordPress előzékenyen fel is hívja a figyelmünket egy szürke betűs Itt kell a címet megadni felirat formájában. Cím választásánál törekedjünk arra, hogy tömör, lényegre törő, figyelemfelkeltő, de releváns legyen. Fontos az is, hogy figyelembe vegyük a WordPress oldalunk adottságait: egy keskenyebb sablonnál már egy nem túl hosszú cím is több sorba tördelve jelenhet meg. Lehetőleg kerüljük a két sornál hosszabb címeket.

A bejegyzésünk szövegét a nagy szövegmezőbe gépelhetjük be. Természetesen arra is lehetőség van, hogy egy korábban megírt szövegünket egyszerűen bemásoljuk ide.

A bejegyzésünket legegyszerűbben a grafikus szerkesztő segítségével hozhatjuk létre. Ennek működése hasonló ahhoz, mint amit a különböző szövegszerkesztő programokban már megszokhattunk. A szöveget a szerkesztőmező felett található gombok segítségével alakíthatjuk gyorsan és egyszerűen, vagyis nem szükséges semmilyen HTML ismeret ahhoz, hogy szépen formázott szövegeket hozzunk létre.

 

Figyelem! Ez a szerkesztő a WordPress 5.0-val meg fog változni!