Tartalmak importálása

A WordPress lehetőséget ad arra, hogy a bejegyzéseket, hozzászólásokat importáljuk más blogmotorból. Ez akkor hasznos, ha nem új blogot vagy weboldalt szeretnénk létrehozni, hanem egy már létező korábbit migrálnánk WordPressre. Ezt a funkciót az Eszközök menü Importálás pontjára kattintva érhetjük el.

Itt alaptelepítésben a következő formátumokat és rendszereket látjuk felsorolva: Blogger, Blogtárlat (OPML formátum), LiveJournal, Movable Type és Typepad, RSS, Tumblr, WordPress.

Ugyanitt találjuk a Kategória és Címke konvertálót, amelynek segítségével egyszerűen konvertálhatjuk a kategóriákat címkévé, vagy a címkéket kategóriává. A bővítmények között további importálókat is találhatunk, így ha egy olyan rendszerből szeretnénk átemelni a tartalmat, amelyet itt nem találunk meg, érdemes szétnézni a bővítmények gyűjteményében is a WordPress.org weboldalon.

Válasszuk ki a használni kívánt importálót a listából. Ekkor felugrik a bővítmények telepítésére szolgáló képernyő, amely felajánlja az importáló telepítését. Kattintsunk a Telepítés most gombra. Ez telepíteni fogja az adott bővítményt. A megnyíló képernyőn kattintsunk a Bekapcsolás & Importáló futtatása hivatkozásra az importálás megkezdéséhez. Kövessük a lépéseket a megnyíló képernyőn a tartalom importálásához. Ha mindent jól csináltunk, a tartalmaink így átkerülnek az újonnan létrehozott oldalunkra.