Összes bejegyzés

A Bejegyzés menü Összes bejegyzés pontját választva láthatjuk a korábban megírt bejegyzéseink listáját, azok szerzőjét, kategóriáját, címkéit, a kapcsolódó hozzászólások számát, valamint a közzététel időpontját. Ha a hozzászólások száma melletti kis szövegbuborék színe kék, az azt jelzi, hogy a bejegyzéshez függőben lévő hozzászólások tartoznak. Amennyiben még nem publikált bejegyzésről van szó, a cím mellett kötőjellel szerepel a „Vázlat” szó, az utolsó oszlopban pedig közzététel helyett az utolsó módosítás időpontja látható.

1

A bejegyzéslista oldalai között a lista felett, a jobb oldalon található gombok segítségével lapozhatunk. A lapozógomboktól balra láthatjuk, hogy összesen hány tétel szerepel a listában, vagyis azt, hogy hány bejegyzésünk van összesen. A tételek száma melletti ikonok segítségével válthatunk a listanézet és a részletes nézet között. A különbség ezen két opció között az, hogy listanézetben kizárólag a bejegyzések címét látjuk, míg részletes nézetben az írások első pár sorát is olvashatjuk.

A bejegyzés címe (vagy részletes nézetben a szöveg rövid idézete) alatt több opciót is találhatunk. A Szerkesztés hivatkozásra kattintva megnyílik a szerkesztőfelület, ahol módosíthatjuk a bejegyzést. Erről részletesebben a későbbiekben olvashat.

A Gyorsszerkesztésre kattintva közvetlenül ezen az oldalon módosíthatjuk a bejegyzésünk címét, a keresőbarát elnevezését, a közzététel időpontját, a szerző nevét, jelszóhoz köthetjük az oldal elérhetőségét, vagy a Magánjellegű opció kipipálásával akár teljesen priváttá tehetjük. Ugyanitt rendezhetjük el a korábban létrehozott kategóriákba a bejegyzésünket (egyszerre akár többe is), valamint címkékkel láthatjuk el azt. Itt akár új címkéket is létrehozhatunk. A gyorsszerkesztő

arra is lehetőséget ad, hogy engedélyezzük vagy letiltsuk a hozzászólásokat és a visszajelzéseket, módosíthatjuk a közzététel állapotát (Közzétéve, Függőben lévő és Vázlat opciók állnak rendelkezésünkre), valamint megjelölhetjük ragadósként bejegyzésünket. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a hozzászólásunk mindig az oldal tetején marad, akkor is, ha újabb bejegyzéseket írunk. Amennyiben több bejegyzést is megjelölünk ragadósként, úgy azok időrendben egymás alá kerülnek.

A bejegyzés címe alatt a Szerkesztés és a Gyorsszerkesztés mellett két további opciót is találhatunk: a Lomtár segítségével a lomtárba helyezhetjük az írást, amelyet később onnan véglegesen is törölhetünk, míg a Megtekintés hivatkozásra kattintva megnézhetjük az írásunkat abban a formában, ahogy az az olvasók számára is megjelenik az oldalon.

1

A Bejegyzés képernyő csoportműveletek elvégzését, és bejegyzések áttekintését segítő szűrők alkalmazását is támogatja. Ezeket a lehetőségeket a felső sávban, a korábbi bejegyzések listája felett érhetjük el.

A csoportművelet funkció lehetőséget ad egyszerre több bejegyzés lomtárba helyezésére és szerkesztésre történő megnyitására. A műveletben érintett bejegyzéseket a címek mellett kis jelölőnégyzetek segítségével választhatjuk ki. Amennyiben az oldalon megjelenő összes bejegyzést szeretnénk kijelölni, akkor használhatjuk a fejlécben a Cím felirat mellett lévő jelölőnégyzetet is, így nem kell egyesével végigkattintgatnunk az összes bejegyzést.

1

Ez nem csak akkor hasznos, amikor valóban az összes bejegyzést szeretnénk kijelölni, hanem bármikor, amikor az oldalon szereplő bejegyzések felénél több érintett a tervezett műveletben, ugyanis arra is lehetőségünk van, hogy az összes elem kijelölése után távolítsuk el a felesleges jelöléseket. Fontos kiemelni, hogy amennyiben már olyan sok bejegyzést írtunk, hogy azok több oldalra bontva jelennek meg a Bejegyzés képernyőn, akkor a fejlécben lévő jelölőnégyzet kizárólag az aktuális oldalra vonatkozik. Így ha valamilyen okból például az összes eddigi bejegyzésünket szeretnénk lomtárba helyezni, a művelet többszöri megismétlésére lehet szükség. Miután kiválasztottuk a csoportműveletben érintett bejegyzések körét, a Csoportművelet legördülő menüből választhatjuk ki, szerkeszteni vagy lomtárba helyezni szeretnénk azokat.

Csoportos szerkesztés esetén lehetőségünk van arra, hogy egyszerre több bejegyzést helyezzünk el ugyanazokban a kategóriákban (Kategóriák), címkéket fűzzünk hozzájuk (Címkék), módosítsuk a szerzőt (Szerző), engedélyezzük vagy letiltsuk a hozzászólási lehetőséget (Hozzászólások) és a visszajelzéseket (Visszajelzések), módosítsuk a bejegyzés közzétételi állapotát (Állapot), valamint ragadóssá tegyük a bejegyzéseket (Ragadós).

1

A Szűrő lehetőséget ad arra, hogy kizárólag egy hónap vagy egy kategória bejegyzései jelenjenek meg a bejegyzések listájában. Szabadszavas szűrésre a Bejegyzés keresése mezőt használhatjuk. Ezzel olyan bejegyzéseket szűrhetünk le egyszerűen, amelyekben szerepel egy bizonyos szó.‌

Az Összes bejegyzés képernyőt egyszerűen módosíthatjuk igényeinknek megfelelően. Ehhez kattintsunk a képernyőnk jobb felső megtalálható Mit lássunk?gombra. Itt kiválaszthatjuk, hogy mely oszlopok jelenjenek meg a bejegyzések listájában (a lehetséges opciók: Szerző, Kategóriák, Címkék,Hozzászólások, Közzétéve), valamint azt, hogy egy oldalon legfeljebb hány bejegyzést szeretnénk látni.

1