Bejelentkezés

A következő képernyőn adjuk meg felhasználónevünket és jelszavunkat, pipáljuk ki az Emlékezzen rám kapcsolót, ha azt szeretnénk, hogy legközelebb ne kelljen bejelentkeznünk, ha ugyanerről a számítógépről látogatjuk meg az oldalt, és kattintsunk a Bejelentkezés gombra. Ezzel végeztünk is a WordPress telepítésével, és hozzáfoghatunk az oldal szerkezetének kialakításához, valamint tartalommal való feltöltéséhez.

 

A WordPress adminisztrációs felületét csak akkor tudjuk elérni, ha azonosítottuk magunkat. Ehhez annyit kell tennünk, hogy meglátogatjuk a WordPress weboldalunk megfelelő oldalát. Ilyenkor, ha még nem jelentkeztünk be korábban, a megnyíló képernyőn lehetőségünk van megadnunk a bejelentkezéshez szükséges adatainkat, ahogy azt az előzőekben már olvashattuk.

A WordPress adminisztrációs felületét legegyszerűbben úgy érthetjük el, ha az oldalunk címének végére odaírjuk, hogy /wp-admin. Ha például az oldalunk a helyi kiszolgálón a http://192.168.1.128/myfirstwp/ címen érhető el, akkor az adminisztrációs felület elérési útvonala a http://192.168.1.128/myfirstwp/wp-admin/ cím lesz.

A Felhasználónév mezőben adjuk meg a felhasználónevünket, a Jelszó mezőben pedig a hozzá tartozó jelszavunkat, pipáljuk ki az Emlékezzen rám kapcsolót, ha azt szeretnénk, hogy legközelebb ne kelljen bejelentkeznünk, ha ugyanerről a számítógépről látogatjuk meg az oldalt, és kattintsunk a Bejelentkezés gombra.

Ha rosszul írtuk be felhasználónevet vagy a jelszót, a WordPress figyelmeztet minket. Elsőként mindig érdemes ellenőrizni, hogy kikapcsoltuk-e a Caps Lock billentyűt, és hogy biztosan jól gépeltük be a jelszavunkat. Problémát okozhat az is, ha nem megfelelő a billentyűzetkiosztás beállítása, így például a Z és az Y karakterek felcserélődhettek.

Ha elfelejtettük a jelszavunkat, lehetőségünk van arra, hogy újat generáltassunk magunknak, és azt elküldessük az e-mail címünkre. Ehhez kattintsunk a bejelentkezésre szolgáló doboz alatt az Elfelejtett jelszó hivatkozásra. Itt a felhasználónevünk vagy az e-mail címünk megadásával, majd az Új jelszó kérésegombra kattintással igényelhetünk magunknak új jelszót, amellyel már be fogunk tudni jelentkezni az oldalra.

Figyelem: Előfordulhat, hogy a tárhelyszolgáltató tiltja a mail() függvény használatát. Ilyen esetben nem fog működni a jelszó kérés, csak, ha telepítettünk és beállítottunk egy SMTP plugint.

Ha sikeresen bejelentkeztünk, megnyílik a Vezérlőpult, és dolgozhatunk tovább a WordPress oldalunkon.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.