WordPress bővítmények telepítése 18

wpkezdoknek-pluginsA WordPress önmagában egy remek rendszer, de az igazi erejét a rengeteg – ingyenesen elérhető – bővítménytől nyeri. Ebben a cikkben három különböző módot is bemutatunk a WordPress bővítmények telepítésére. És a cikk végére te is képes leszel arra, hogy oldaladat még sokoldalúbbá varázsold.

Bővítmény telepítése a WordPress Admin Panel kereső opciójának használatával

Messze ez a legegyszerűbb módja a WordPress bővítmények telepítésének. E lehetőség egyetlen hátránya, hogy a WordPress bővítménynek mindenképp benne kell lennie a WordPress Bővítmény Katalógusban (WordPress Plugin Directory ), itt pedig csak az ingyenes, GPL licensz alatt kiadott bővítmények szerepelnek. Ámbár az is igaz, hogy ezekkel is majdnem mindent meg lehet oldani.

Először is lépj be a WordPress admin felületére, majd kattints a Bővítmények »  Új hozzáadás (Plugins » Add New) menüpontra

WordPress bővítmény telepítése

 

A képernyőn a fenti képhez hasonlót fogsz látni. Írd be a bővítmény nevét vagy funkcióját, ahogy mi is tettük a példában. Ekkor az alábbi példának megfelelő listát fogsz látni:

WordPress plugin telepítése

Kiválasztod a számodra legmegfelelőbb bővítményt. Mivel mi a WordPress Backup to Dropbox-ra kerestünk, és véletlenül ez az első bővítmény a listában, rögtön a Telepítés most -ra (Install) kattintunk.  Ha szeretnél információkat szerezni a bővítményről, akkor kattints a Részletek linkre.

Itt láthatod a leírást, a telepítés menetét, és a bővítménnyel kapcsolatos egyéb információkat. Ha valóban ez az, amit keresel, akkor a piros (Telepítés most) gombra kattintasz. Ha ezt megtetted, akkor a feltelepül a bővítmény és valami ehhez hasonlót fogsz látni:

Telepített WordPress bővítmény aktiválása

Fontos, hogy mindenképp kattints a Bővítmény bekapcsolása (Activate) gombra, és ezután már biztos lehetsz benne, hogy sikeresen telepítetted a kiválasztott bővítményt. Igényeidnek megfelelően konfigurálhatod a beállításokat. Mivel ezek minden bővítménynél különböznek, erre most nem térünk ki ebben a bejegyzésben.

Bővítmény telepítése a WordPress admin felületén keresztül Feltöltés használatával

Ha a számodra szükséges bővítmény nincs a WordPress Plugin katalógusban – akár mert fizetős, akár mert nem GPL-bővítmény, akkor kezdők számára ez a legjobb választás a telepítésre.

Először is le kell töltened a bővítményt, ami egy zip fájl lesz, majd belépsz a WordPress adminfelületére. Kattints a Bővítmények  »  Új hozzáadása / Plugin » Add New menüpontra, majd a Feltöltés (Upload) gombra.

WordPress bővítmény telepítése feltöltéssel

A fentihez hasonló képet fogsz látni. Válaszd ki a fájlt, és töltsd fel (csak zip fájlokat). Ezután a bővítmény aktiváláshoz juthatsz, ahol valami ilyesmit láthatsz:

Telepített WordPress bővítmény aktiválása

Mindenképp kattints a Bővítmény bekapcsolása (Activate) gombra, és ekkor már biztos lehetsz benne, hogy telepítetted a WordPress bővítményt. Igényeidnek megfelelően kell konfigurálnod a beállításokat. Mivel ezek a beállítások minden bővítménynél különböznek, erre most nem térünk ki ebben a bejegyzésben.

Bővítmény telepítése FTP program használatával

Ha nagyon kezdőnek érzed magad az interneten, és fogalmad sincs, mi az az FTP, akkor ez a megoldás nem neked való. Az FTP manager-es módszer a most ismertetett három közül a legkevésbé barátságos útja a telepítésnek – kezdők számára. FTP kapcsolaton keresztül felcsatlakozol a tárhelyedre, követed ezt az útvonalat (/wp-content/plugins/), majd feltöltöd a fájlokat. Fontos, hogy legyenek előre kicsomagolva.

A feltöltés után navigálj el a Bővítmények menüpontra és aktiváld a feltöltött WordPress bővítményt.

Reméljük, hogy segítettünk ezzel a leírással. A képekhez a WordPress 3.1.3. verziót használtuk. Mivel a WordPress folyamatosan fejlődik, legjobb tudásunk szerint igyekszünk lépést tartani… Ha úgy érzed, hogy valami hiányzik, nyugodtan jelezd nekünk!

 

18 thoughts on “WordPress bővítmények telepítése

 1. Reply Nothnágel Balázs Sep 16,2014 9:56 pm

  Sziasztok!

  Ha jól értem a kommentekből ha regisztrálok egy free wordpress-t a gyári free tárhellyel ahova automatikusan pakol mindent akkor nem lesz plug in menüpont?

  Ha a belső boltban veszek prémium fiókot évi 99 dodóért akkor se kapok ilyen lehetőséget?

  köszi! az ingyenes anyagokat nagyon hasznos és sokat segített!

  • Reply admin Sep 18,2014 4:16 pm

   Szia Balázs! Igen. Jól érted. Ha egyedi pluginokat szeretnél használni, akkor saját telepítésű wordpress-re lesz szükséged.

 2. Reply admin Apr 3,2014 8:54 am

  Szia. Sajnos a wordpress.com-on nincs lehetőséged saját pluginok telepítésére. Ezt csak akkor tudod megtenni, ha saját tárhelyeden van feltelepítve a wordpress. Ez egyébként nem egy ördöngős művelet és a saját domainnevedet is használhatod. Ha gondolod írj a [email protected] egy levelet és adunk segítséget ahhoz, hogy hol érdemes tárhelyet bérelned, ahol telepített wordpresst is kaphatsz.

 3. Reply Pandalany Mar 19,2014 11:38 am

  Tudna valaki segíteni??? Nagyon fontos :///

 4. Reply Pandalany Mar 16,2014 2:12 am

  Üdv.

  pandalany.wordpress.com

  majd domaint is vásároltam.
  pandalany.com

  És nekem sincsenek bővítmények :S

 5. Reply Balázs Jan 12,2014 6:29 pm

  Kedves Admin! Nekem bővítmény (vagy sablon) telepítésekor egy FTP elérést kér az admin felület. (3.8–hu_HU verzió)
  Én magam telepítettem Linux-ra a WP-t ahol nem áll rendelkezésre FTP elérés, ezt valahogy önmagán belül kellene megoldania a WP-nek. A könyvtáraira (szerintem) van írás joga a webszervernek.
  Kössz,
  Balázs

  • Reply admin Jan 12,2014 8:48 pm

   Szia, lépj kapcsolatba a tárhelyszolgáltatóddal. Itt találod a megoldást ehhez: http://wordpress.org/support/topic/plugin-install-asks-for-ftp-details

  • Reply Balázs Jan 12,2014 10:00 pm

   A megoldás az, hogy a wp-config.php-ba be kell írni ezt:
   define(‘FS_METHOD’, ‘direct’);

   • Reply admin Jan 12,2014 10:12 pm

    Köszönjük.

   • Reply Pandalány Mar 10,2014 11:36 pm

    Hello és azt hol találom? Én a google adsenset akarom feltenni de nekem sincs bővítmények.. ráadásul domaint is vettünk, szóval sík idegek vagyunk 🙂 Segítene valaki?

    • Reply admin Mar 14,2014 8:24 pm

     Feltételezem nem saját wordpress oldalad van, hanem egy wordpress szolgáltatást használsz. mI az oldalad címe?

 6. Reply Bálint Tóth May 4,2013 5:08 pm

  Csináltam egy tökúj oldalt egy űj e-mail címmel, de nekem akkor sincs Plugin/Bővítmények fül. Más böngészővel sincs.

  • Reply admin May 5,2013 10:07 pm

   Kedves Bálint. Esetlen nem valami ingyenes szolgáltatást használ? Mert olyan nincs, hogy egy új telepítésű wordpress-nél nem látszik a Bővítmények menüpont az admin felületen.

 7. Reply Bálint Tóth May 4,2013 1:03 pm

  Köszönöm a gyors választ, de egyelőre nem segített. A felhasználók/összes felhasználó fül alatt láttam, hogy szerepköröm “Adminisztrátor”. Ezt átállítottam, aztán visszaállítottam, aztán megváltoztattam az e-mail címet, aktiváltam, aztán kértem új jelszót, eddig semmi sem segített. Jól értettem a tanácsot?
  A wp-content/pulgins mappát hogyan érhetem el?
  Köszönöm!

 8. Reply Nyolcas Amanda Jan 20,2013 1:31 pm

  Hello! És ha nekem nincs olyan, h “Bővítmények”, akkor mit tudok csinálni?

  • Reply admin Jan 27,2013 12:21 pm

   Esetleg olyan, hogy plugins? Vagy ha ez sincs, akkor nem vagy teljes jogú admin az oldaladon. Esetleg a fejlesztő elrejtette a menüt előled.

   • Reply Bálint May 2,2013 7:21 pm

    Nekem sincs “Bővítmények” fül, mit tegyek, ha nem vagyok teljes jogú admin a saját oldalamon?? Vagy ha a fejlesztő elrejtette a menüt előlem?

    • Reply admin May 2,2013 9:45 pm

     Első körben az adatbázis wp_users táblájában kellene megnézned, hogy van-e admin. Ha van, akkor egyszerűen cseréld le az email címet és kérj jelszó emlékeztetőt. Ha nem látod belépve még mindig a teljes wp admint, akkor lehet, hogy egy plugint használt a menü elrejtéséhez. Át kell nézned a wp-content/plugins mappa tartalmát. Ha pl olyat látsz, hogy Adminimize plugin, akkor átnevezve ki tudod kapcsolni. De vannak más hasonló tudással bírók, amelyekkel el lehet rejteni menüpontokat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.