Útmutató kezdőknek: Hogyan igazíts középre egy videót a WordPressben?

Nyilván veled is előfordult már, hogy egy vidót szerettél volna beilleszteni kedvenc WordPress oldaladon írt új cikkbe. Ha a videó szélessége kisebb, mint a cikk területe, akkor a WordPress automatikusan balra igazítja és üres helyet hagy a jobb oldalán. Ez nem valami szép. Ebben az útmutatóban megmutatjuk hogyan tudod egyszerűen középre igazítani a videót.

Miért kell igazítani a videót a WordPressben?

Nem kell,de esztétikusabb látvány. 🙂 Alapértelmezés szerint a beágyazás után balra rendeződik. Ez azért van így, mert a beágyazás egy külső tartalom és a WordPress nem tudja hogyan is szeretnénk megjeleníteni.

Hogyan igazítsuk középre a videót a WordPressben?

Ha azt szeretnéd, ha a videó teljesen kitöltené a rendelkezésére álló terület szélességét, akkor a legjobb módszer, ha csak a videó linkját másolod bele közvetlenül a szövegszerkesztőbe.

Az URL-cím egyszerű beírásával a WordPress automatikusan megpróbálja kitölteni a területet a videóval.

 

Azonban előfordulhat, hogy valami miatt a beágyazási kódot kell használnod fix méretű videóval. Ekkor egy egyszerű HTML-kóddal meg tudod oldani az igazítást. Ehhez át kell váltanod a szövegszerkesztőt a vizuálisról a HTML módra, majd a következő kódot illeszd bele:

<div style=”text-align:center;”>

/// ide másold be a videó beillesztési kódját

</div>

Ezután elmentve a bejegyzést, a videó szépen középen jelenik majd meg.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.