Miért pont a WordPress?

Talán neked már nem kell elmagyarázni, hogy miért a WordPress a legjobb választás – és nem csak akkor, ha nem értesz a programozáshoz és a honlap készítéshez -, hiszen itt vagy. Nyilván már hallottál erről a remek rendszerről, esetleg már használod is…

Ha egy mondatban kellene megfogalmaznom, akkor azt mondanám, hogy azért, mert a legjobb ingyenes rendszer. Ebbe persze nyilván bele lehet kötni, hiszen bizonyára akadnak jobb rendszerek egy-egy speciális területre. Tehát inkább megpróbálom elmondani, hogy én miért tartom a legjobb ingyenes rendszernek.

WordPress egy nagyszerű program, amely manapság már egyre inkább megkapja azt az elismerést, mely megilleti. Az első gondolat ami beugorhat a WordPresst illetően, az a bloggolás lehetősége, az, hogy a WordPress egy blogmotor, amiből számtalan egyéb program létezik. Ám ez egy óriási tévedés! A WordPress nem egy a rengeteg blogmotor közül, hanem a LEGJOBB ingyenes blogmotor!

Sőt! Ma már nem is csak egy sima blogmotorról beszélhetünk, hanem egy CMS-ről (tartalomkezelő rendszerről).

Nah, oké. De mitől olyan nagy szám?

Ha bárkit megkérdezel a WordPress használatáról – aki természetesen használja a rendszert – azt fogja neked mondani, hogy egyszerű, mint a barlangrajz… És ezzel egyet kell értenünk. . De épp egyszerűségének köszönhető, hogy rengeteg lehetőséget is rejt magában. Mi láttuk már a WordPress-t nagyon sokféle alkalmazás közben… Hatékony eszköz, hatalmas lehetőségekkel. Összegyűjtöttünk néhány okot, hogy miért is gondoljuk hogy mindenképp érdemes a WordPress-t használni, és kik használják a WordPress-t.

Miért kéne WordPress-t használnod?

A WordPress egy nyílt forráskódú szoftver

A WordPress nyílt forráskódú program, ami azt jelenti, hogy ingyenes! Használható bármilyen személyes- és/vagy üzleti célra anélkül, hogy egy filléredbe is kerülne!

Gondolom ez jól hangzik…

Miért akarnál fizetni egy cégnek azért, hogy elvégezze ugyanazt a munkát, mint a WordPress – csak még egy kicsit bonyolultabb felületen? Szeretnéd elkölteni a pénzedet? Akkor fogadj fel egy fejlesztőt és készítess egyedi rendszert magadnak. Garantáltan fizethetsz az új fejlesztésekért, újításokért életed – vagy honlapod életének – végéig. Ezzel szemben a WordPress ingyenes és még csak egy nyavalyás back linkeket (visszamutató link pl. a fejlesztő oldalára) sem várnak tőled cserébe – ahogy sok más programnál ez alap elvárás – mi ennek ellenére linkeljük, mert ezzel is elismerjük a nagyszerűségét.

A WordPress felhasználó-barát

Gondolom nem szeretnél egy számítógépes tanfolyamot elvégezni, ahhoz, hogy weblapodat szerkeszteni tudd!? A WordPress nem igényel profi számítógépes ismereteket ahhoz, hogy weboldalunk alapjaként használni tudjuk. Manapság már szinte minden tárhelyszolgáltató ajánl „egykattintásos megoldásokat”, amivel adminfelületen keresztül feltölthetjük az alkalmazásokat. Néhány online elérhető oktatóanyag alkalmazásával magunk is meg tudjuk oldani a telepítést. Ha mégis inkább olyat szeretne ezzel megbízni, akinek nagyobb tapasztalata van, akkor a WordPress kezdőknek csapata várja, hogy segíthessen a WordPress-telepítésében, és optimalizálásban (Ingyenes WordPress telepítés)

Nem csak a telepítés, de maga a WordPress használata is ugyanolyan egyszerű. Nem kell sem túl sok időt, sem pénzt költeni arra, hogy munkatársaid megtanulják, hogyan kell használni a WordPress-t. Nagyon könnyen kezelhető, és ingyenes segédanyagok teljes tárháza várja az érdeklődőket, akik szeretnék megismerni és használni a rendszert – akár itt, a mi oldalainkon is…

A WordPress számtalan bővítményével teszi még profibbá honlapodat

E cikk írásakor a WordPress bővítmény katalógusában 14.486 ingyen elérhető bővítmény található! Jól olvastad! És ebben nincsenek benne az egyéb licenszek alá eső alkalmazások (pl. amikért fizetned kell)! Talán elhiszed, hogy a WordPress-nek elég sok olyan ingyenes bővítménye van, aminek segítségével teljesen az igényeidnek megfelelőre szabhatod honlapodat.

Az egyes bővítmények telepítése általában szintén egyetlen kattintás az adminisztrációs felületen. Tehát ehhez sem kell külön képzésen résztvenned.

A WordPress rengeteg sablont kínál a honlapod kinézetének alakításához

Sosem lesz gondod azzal, hogy megfelelő sablont találj magadnak. A WordPress hatalmas – ingyenes – gyűjteménnyel rendelkezik, de inkább valami prémium kategóriás sablonra vágysz, akkor is elég sok olcsót talász. Ha ezekkel még mindig nem lennél elégedett, akkor nagyon sok fejlesztő vállalja, hogy elkészíti a neked tetsző sablont. Ezt akár mi is meg tudjuk tenni neked…

A WordPress megfelel a webes szabványok elvárásainak

A WordPress nagy utat járt be annak érdekében, hogy biztos lehessen benne, az általa generált kódok minden egyes bit-je tökéletesen egyezik a W3C standardjával. Ez nem csak azért fontos, hogy napjaink böngészőivel együtt tudjon működni, hanem már most gondolnak a különböző eszközök jövendő generációjára is.

A WordPress otthonosan mozog a keresőmotorok (Google, Bing) és a blogok közötti kommunikációban

A WordPress tökéletesen támogatja mind a Visszakövetés (Visszakövetések küldése egy mód arra, hogy jelezzük másik honlapok felé, hogy hivatkozunk rájuk. Ha másik WordPress blogokra hivatkozunk, automatikus értesítést kapnak erről a visszajelzések segítségével, semmi más tennivaló nincs. Angolul: Trackback) mind a Visszajelzés (Pingback) standardokat. Figyelmezteti a keresőmotorokat, és már blog-szolgáltatókat a Ping-o-Matic használatával.

A WordPress többszintű jogosultságkezelést tesz lehetővé számodra

A WordPress-nek beépített regisztrációs rendszere van a felhasználók számára, ami (ha ezt szeretnéd) lehetővé teszi számukra, hogy regisztráljanak, és módosítsák a regisztrációs adataikat, valamint azt, hogy hitelesített hozzászólást írjanak a honlapon. Választhatjuk azt is, hogy a nem regisztrált felhasználók számára tiltjuk a hozzászólás lehetőségét. Arra is vannak bővítmények, hogy alacsonyabb szintű felhasználók elől elrejtsünk egyes bejegyzéseket. Vagy, ha neked nem elegendő az alap jogosultsági struktúra, akár másikat is kreálhatsz némely bővítmény használatával.

A WordPress fejlett spam-védelemmel rendelkezik

A WordPressnek igen masszív beépített eszközei vannak – mint például egy egységesített feketelista, egy nyílt proxy-ellenőrző-, hogy rendezze és eltávolítsa a komment-spamokat a honlapunkról.

A WordPress frissítése gyerekjáték

Egy korábbi verzió aktuális frissítése gyerekjáték: egyetlen kattintás minden WordPress-alkalmazás frissítése azzal a legújabb lehetőséggel, amit mostanában tettek elérhetővé.

A fentiekben épp csak megemlítettünk néhány jellemzőt, és okot, hogy meggyőzzünk téged a WordPress-szel kapcsolatban.

A WordPress felhasználási területei végtelenek

A WordPress-t különböző módokon használhatjuk, nyitott mindenféle lehetőségre. A mi oldalunk nem blog, sokkal inkább egy üzleti oldal, mégis a WordPress-el dolgozunk.. Használhatjuk akár a következőkre is:

  • Játék
  • Blog
  • Tartalomkezelő rendszerek (CMS)
  • Galéria
  • Portfolió
  • Weboldalak értékelése
  • Webáruház
  • Videó-gyűjtemény

A fentiek csak példák, hogy mi mindenre használható a WordPress! Ha egy kreatív elme használja ezt a remek rendszert, akkor a határ csak a csillagos ég! Nagyon reméljük, hogy most már tényleg sikerült meggyőznünk arról, hogy érdemes a WordPress-t használnod!

Folytasd csak nyugodtan a böngészést, és ha segítségre lenne szüksége, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.