Kezdőknek

RSS
Posts: 12

Ebben a témakörben végig vesszük a WordPress alapvető használatához szükséges ismereteket.

Hogyan készítsünk képgalériát WordPress-ben?

Hogyan készítsünk képgalériát WordPress-ben?

2013-12-11 2 hozzászólás

Fogadjunk, hogy van egy jó kis digitális fényképezőgéped, és minden vágyad, hogy megoszthasd barátaiddal, családtagjaiddal a jobbnál jobb nyaralós (vagy már a telelős?) képeidet a WordPress blogodon! :) Jó ötletnek hangzik!

Ha gondolod, mi segíthetünk, hogy egy valóban profi kinézetű galériát hozz össze...

Ilyenkor a legtöbben elkezdenek vadul WordPress-bővítmények után kutatni, amiknek segítségével meg tudják csinálni a galériájukat, de most elárulunk egy titkot: igazából ehhez nincs szükség semmiféle bővítményre, pluginra, mert a WordPressnek van egy saját, „beépített” galériája, amiről a legtöbb felhasználó nem is tud...

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy ennek használatával hogyan tudod elkészíteni a saját képalbumodat WordPress-ben. A cél egyszerűen csak az, hogy egy letisztult, csinos kis galériát hozz létre, amin keresztül megmutathatod a képeidet.

Read More

WordPress biztonság – Hogyan tegyük biztonságossá honlapunkat

WordPress biztonság – Hogyan tegyük biztonságossá honlapunkat

2012-03-20 5 hozzászólás

Szeretnénk a lehető legjobban nyomatékosítani a WordPress és a WordPress admin-felület biztonságának fontosságát! Összehoztunk egy olyan részletes cikket, amiben kitérünk minden olyan szükséges – elengedhetetlen - intézkedésre, ami növeli a WordPress adminfelületének biztonságát. Ha betartod az ebben a cikkben leírtakat, akkor jó eséllyel meg tudod védeni weboldaladat a külső támadásoktól.

Read More

WordPress magyarul

WordPress magyarul

2012-03-12 1 Comment

Sok kezdőnek problémát okoz, hogy a WordPress telepítés után nem magyar nyelvű. Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan lehet egyszerűen beállítani a magyar nyelvet a WordPress alapú weboldalnál.

Használhatod új telepítésnél vagy már korábban telepített WordPress oldalnál is.

Read More

Akismet beállítás, avagy hatékony spamszűrő WordPressben

Akismet beállítás, avagy hatékony spamszűrő WordPressben

2012-03-12 Kérdezz bátran

Ha nem akarod, hogy naponta több száz spam hozzászólás érkezzen a honlapodra, akkor erősen javasolt a WordPress alap spamszűrőjének bekapcsolása. Ez az Akismet nevű bővítmény, melynek beállítását mutatjuk most be neked.

Read More

Védd a WordPress admin mappáját .htaccess-szel

Védd a WordPress admin mappáját .htaccess-szel

2012-03-12 2 hozzászólás

Nem győzzük eléggé hangsúlyozni a adminisztrációs felület védelmének fontosságát. Már írtunk egy cikket, melyben összeszedtük a legfontosabbnak gondolt biztonsági javaslatokat a WordPress admin-felületének védelméhez. Ezt egészítjük ki egy alapvető és hatékony védelemmel. Egy .htaccess fájlal korlátozzuk azokat az ip címeket, melyekről engedélyezzük az adminisztrációs felület elérését.

Read More

1. oldal a 3 lehetségesből123»