WordPress oldalak közös menedzselése – InfiniteWP 2

Ha gyakran készítesz WordPress alapú weboldalakat, akkor bizonyára már benned is felmerült az igény, hogy jó lenne egy helyen kezelni az összeset. Mi itt most a rendszeres frissítésekre gondolok elsősorban. Erre a feladatra több megoldás is létezik. Vannak fizetősek és ingyenesek. A következő cikkben egy ingyenes WordPress menedzsert szeretnénk bemutatni neked.

Az általunk javasolt menedzser eszköz alapvetően ingyenes, de lehetőséged van néhány okos kiegészítőt vásárlni hozzá, amellyel igazán megkönnyítheted az weboldalak karbantartását.Nézzük a legfontosabb lehetőségeket:

Egyetlen központi bejelentkezés

Az egyedi bejelentkezések ideje lejárt. Add hozzá a weboldaladat az admin felülethez és jelentkezz be rá egyetlen kattintással. Az oldalakat akár csoportokba is szervezheted a könnyebb áttekinthetőség kedvéért.

Egykattintásos frissítés

Többé nem kell ugynazt a bővítményt minden weboldalon egyesével frissítened. Frissítsd a bővítményeket egyetlen kattintással az összes WordPress-es oldaladon.

Azonnali mentés és visszaállítás lehetősége

A weboldalak mentése olyan egyszerű, mint elszámolni 3-ig. A lépései 1-2-3… Az elkészült mentéseket visszaállíthatod, lementheted, vagy ha már elavultak, akkor törölheted az admin felületén keresztül.

Tömeges bővítmény és sablon kezelés

Tömegesen bekapcsolhatod, kikapcsolhatod telepítheted és törölheted a bővítményeket, sablonokat.

A saját munkán megkönnyítésére kerestük a megfelelő megoldást és akkor találkoztunk az InfiniteWP-vel. Ez az eszköz leegyszerűsíti a WordPress karbantartási feladataidatt egyetlen kattintásra, így az idődet sokkal fontosabb dolgokra fordíthatod…

Tudnod, kell, hogy az InfiniteWP nem egy wordpress bővítmény, hanem egy teljesen különálló alkalmazás, amelyhez van egy ún. Infinite Client bővítmény. Tehát ha használni szeretnéd, akkor először le kell töltened.

Ha már megszerezted a programot, akkor egy megfelelő futtató környezetben telepítened kell. Talán ez a legbonyolultabb része a használatának.

InfiniteWP telepítése

A program futtatásához szükséged lesz MySQL adatbázisra és PHP futtató környezetre. Ezt valószínűleg megkaphatod a tárhelyszolgáltatódnál is, de ami nagyszerű ebben a programban, hogy az otthoni számítógépedre is telepítheted. Persze ehhez szükséged lesz egy Apache+MySQL+PHP környezetre. És itt jön a képbe a jó öreg XAMPP, ez a fejlesztők által kedvelt alkalmazás csomag, amelyet telepítve a számítógépedre egy teljes értékű webszerverhez jutsz.

Mi most nem térünk ki a telepítés lépéseire, de javasoljuk a XAMPP portable telepítő verzióját. Ha készen vagy a XAMPP telepítéssel, akkor hozz létre egy adatbázist majd másold fel a kicsomagolt InfiniteWP telepítőt a webszervered könyvtárába. tudnod kell, hogy éles szerverkörnyezetbe is telepítheted a programot, de a szolgáltatók korlátozásai miatt jobban járhatsz a saját géppel.

Indítsd el a telepítést és láthatod a szükséges telepítési feltételeket.

InfiniteWP telepítési feltételek

InfiniteWP telepítési feltételek

 

Ha minden rendben, akkor folytathatod a telepítést. (Ha piros ikont látsz, akkor azt a beállítást javítani kell.) Töltsd ki a megfelelő adatokkal a mezőket.

InfiniteWP telepítési adatok megadása

InfiniteWP telepítési adatok megadása

 

Ezután lépj tovább a következő oldalra. Figyelj rá, hogy  ha a webtárhelyedre telepítetted a programot, akkor ne felejtsd el letörölni az install.php fájlt.

InfiniteWP sikeres telepítése

InfiniteWP sikeres telepítése

Ezután belépve az adminisztrációs panelre egy interaktív bemutatóval találkozhatsz, amely végig vezet a használat lépésein. Érdemes végig követned.

InfiniteWP interaktív bemutató  a használatról

InfiniteWP interaktív bemutató a használatról

InifiniteWP-kliens telepítése

Ahhoz, hogy az InfiniteWP-n keresztül menetdzselhesd a WordPress oldalaidat, szükséged lesz az InfiniteWP kliens telepítésére a korábban már telepített WordPress oldaladon. Ekkor kapni fogsz egy mester kulcsot, amelyet majd be kell állítanod a menedzser felületen az új weboldal hozzáadása során.

Legegyszerűbb, ha a WordPress admin felületén keresztül telepíted.

Telepítsd a WordPress alá az InfiniteWP kliensét

Telepítsd a WordPress alá az InfiniteWP kliensét

 

InfiniteWP kliens telepítés lépései

InfiniteWP kliens telepítés lépései

InfiniteWP kliens telepítés lépései

InfiniteWP kliens telepítés lépései

 

A kliens telepítése és bekapcsolása után kapod meg azokat az adatokat, amelyekkel össze tudod majd kapcsolni az InfiniteWP kezelő felületével. Ezeket az adatokat másold ki.

Megjegyzés: Ki-be kapcsolva új kulcsot generál a kliens. Tehát akkor sincs gond, ha elfelejtenéd az adatokat.

InfiniteWP kliens hitelesítési adatok

InfiniteWP kliens hitelesítési adatok

Weboldal hozzáadása az InfiniteWP panelhez

Ezután térj vissza az InfiniteWP admin felületére és a bal alsó saroknál add hozzá a weboldalt a kezelendő honlapokhoz. Másold be a 3 adatot: WP-admin url, admin username és Activation key.

Weboldal hozzáadása az InfiniteWP adminban

Weboldal hozzáadása az InfiniteWP adminban

Összetevők frissítése

Ezután a menedzser felületen látni fogod a hozzáadott weboldalt. Ha a honlapon frissítésre szoruló összetevők vannak, akkor az InfiniteWP egyből jelzi neked. Értelemszerűen rögtön frissítheted is az Update linken keresztül. Az Update All parancsal mindent egyszerre frissíthetsz.

Frissítésre szoruló összetevők.

Frissítésre szoruló összetevők.

 

A frissítési folyamat alatt a jobb alsó saroknál lévő ablakban követheted az eseményeket.

 

InfiniteWP frissítési folyamat

InfiniteWP frissítési folyamat

 

Biztonsági mentés és visszaállítás

Lehetőséged van biztonsági mentés készítésére az InfiniteWP panelen keresztül. Ezeket a mentéseket lemetheted, törölheted, vagy egy kattintással vissza is állíthatod.

Backup készítés

Backup készítés

 

Backup állapota

Backup állapota

 

Elérhető mentések

Elérhető mentések

 

 

Kezelési lehetőségek

Közvetlenül bejelentkezhetsz a kezelt weboldal vezérlőpultjára. Megtekintheted a weboldalt, új bejegyzést írhatsz. Elkészítheted a mentést. Megtekintheted a korábbi mentéseket. Módosíthatod a webhely adatokat.

InfiniteWP kezelő eszközök

InfiniteWP kezelő eszközök

 

 

2 thoughts on “WordPress oldalak közös menedzselése – InfiniteWP

  1. Reply Oras Mag Jul 1,2014 1:47 pm

    Hiába irta ki hogy ha megosztom továbbolvashatom a cikket, ez nem történt meg 🙁
    Akkor miért írták ki?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.