Revíziókezelés limitálása, tiltása WordPressben 5

A revíziókezelés alapvetően egy hasznos funkciója a WordPressnek. Gyakorlatilag ha egy megírt bejegyzést újra megnyitunk szerkesztésre és mentjük, akkor készít egy másolatot a cikkről. Ez annyiszor megtörténik, ahányszor szerkesztjük a bejegyzést. Azoknál a honlapoknál, ahol fontos követni a változásokat természetesen nagyon jó, hogy a WordPress tudja ezt a funkciót. Így viszont egy bejegyzés akár 100-szor is szerepelhet az adatbázisban. A WordPress felhasználók nagy többségénél erre a funkcióra csak limitált mennyiségben vagy egyáltalán nincs szükség.

Ebből a cikkből megtudhatod hogyan tilthatod le végleg a revíziókezelést, vagy hogyan limitálhatod a változtatások mentéseinek számát.

Revíziókezelés tiltása

Alapból ez a funkció be van kapcsolva. Ezért már előfordulhat, hogy az adatbázisod szépen felhízott a rengeteg mentés miatt – ahogyan az alábbi képen is láthatod.

Bejegyzések korábbi állapota

A revíziókezelés tiltása mellett, tehát ki kell törölnöd a korábbi mentett állapotokat is. A tiltáshoz meg kell nyitnod a wp-config.php fájlt és bele kell raknod a következő sort:

[codesyntax lang=”php”]

define('WP_POST_REVISIONS', 'false');

[/codesyntax]

Ezután kitöröljük a korábbi mentett állapotokat. Ehhez lépj be a phpmyadmin felületére és az SQL fülön az adott adatbázisnál másold be az alábbi kódot és futtasd:

[codesyntax lang=”php”]

DELETE a,b,c FROM wp_posts a
LEFT JOIN wp_term_relationships b ON (a.ID = b.object_id)
LEFT JOIN wp_postmeta c ON (a.ID = c.post_id)
WHERE a.post_type = 'revision'

[/codesyntax]

Most már üres lesz a korábbi állapotok listád.

Revíziókezelés limitálása

Megteheted, hogy nem tiltod le teljesen ezt a funkciót, csak limtálod a mentett előzmények számát. Ehhez nyisd meg a wp-config.php fájlt és másold bele a következő sort, ahol az 5-ös számmal adod meg azt a mennyiséget, amennyi a mentett változatok száma lehet. Ha neked sok vagy kevés az 5, akkor módosíthatod a számot:

[codesyntax lang=”php”]

define('WP_POST_REVISIONS', 5);

[/codesyntax]

Nem is volt olyan nehéz ugye? Ha elakadtál, akkor kérdezz nyugodtan!

5 thoughts on “Revíziókezelés limitálása, tiltása WordPressben

 1. Reply Smile Thai Masszázsszalon Budapest Aug 11,2017 4:35 pm

  Hasznos leírás, köszönjük!

 2. Reply Péter Aug 8,2017 9:42 pm

  Kedves WordPress Guruk!

  Régen manuálisan tudtam törölni a meglévő változatokat, vagy az “Eszközöknél”, vagy
  a “Beállításoknál”, most ezt a lehetőséget nem találom. Tudnátok benne segíteni, hogy ez a lehetőség meg van-e még vagy már ilyen módon nem tarthatom karban az oldalakat.

  • Reply Bidu Oct 11,2017 4:00 pm

   Szia! Most it tudod kezelni manuálisan:

   És a következő oldalon a változatok felett találsz egy csúszkát.

 3. Reply Tick Ervin Jul 4,2012 9:36 pm

  Kedves WordPress Guruk!
  A revizókezeléshez kapcsolódik a kérdésem, de pont fordítva. Egy meggondolatlanul használt plugi (auto more tag) használta belenyúlt az összes bejegyzésembe (95 db). Éppen dühöngök (több nap munkája) Egy régebbi html alapú weblapom anyagának WordPressbe való átemelésén dolgozom. Szeretnék az összes bejegyzésemnél egy korábbi állapotba visszalépni. Az oldalaknál látom a korábbi állapotok listáját, de a bejegyzések esetében ilyet nem találok. A cikketek azt a reményt kelti bennem, hogy létezik pedig bejegyzéseknek is korábbi állapota. Tehát nem törölni szeretném a korábbi mentett állapotokat (egyelőre), hanem hanem visszatérni egy fél nappal korábbi állapothoz. Előre is megköszönve a választ! Ervin

  • Reply admin Jul 5,2012 9:33 am

   Kedves Ervin!
   Minden bejegyzés alatt látnod kellene a bejegyzések korábbi állapotát. Ha nem látod, akkor elképzelhető, hogy a képernyő beállításainál (jobb felső sarokban a bejegyzés írásánál egy leugró ablak) ki van kapcsolva a megjelenítése. Ezt kapcsold be és látnod kell a bejegyzések korábbi állapotát mutató linkeket.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.