Hogyan lehet automatikusan üríteni a WordPress lomtárát

WordPress lomtár automatikus ürítéseA WordPress 2.9-ben hozzáadtak a rendszerhez egy új lomtár (Trash) opciót. Igazából úgy működik, mint egy szelektív hulladékgyűjtő, vagyis ahelyett, hogy azonnal kitörölnéd a hozzászólást, beküldöd a „kukába”. Ez segítség volt azoknak, akik véletlenül kattintottak a Törlés gombra, és ez igazából bárkivel előfordulhat – legyünk őszinték! 🙂 Ennek a hátulütője azonban az, hogy rendszeresen üríteni kell a kukát.

Alapértelmezésben a lomtár 30 naponként üríti magát, de ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan tudod automatikusan kiüríteni a lomtárat naponta, hetente, vagy igazából olyan időközönként, ahogy csak tetszik.

Mindössze annyit kell tenned, hogy megnyitod a wp-config.php fájlt. Ez rendszerint a domain gyökérkönyvtárában van és bele kell másolnod a következő sort:

define(‘EMPTY_TRASH_DAYS’, 1 ); //A szám a napok számát jelenti

Írd át az egyet 7-re, vagy annyi napra, amilyen gyakorisággal szeretnéd az ürítést. Ha egyáltalán nem szeretnéd ezt a lehetőséget használni, akkor még mindig állíthatod 0-ra, és így megszabadulsz tőle teljesen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.