Hogyan hozhatsz létre, és állíthatsz be egy Google+ márkaoldalt a WordPress-es oldaladhoz?

Néhány hónapja kezdődött a “susmus” a Google+-ról. Csak nagyon korlátozott formában működött. Nem engedtek cégeket csatlakozni. Néhányan személyes profil létrehozásával próbálták fellendíteni az üzletüket, ezeket kitiltották. Végül a Google hivatalosan is teret engedett a cégek számára. Most már bárki csinálhat saját Google+ Brand-oldalt. Nem hiszel nekünk? Ebben a cikkben azt is megmutatjuk, hogy hogyan csináltuk, hogy neked is sikerüljön! 😉

1. Google+ Brand-oldal létrehozása

Az első, hogy bejelentkezel a Google-fiókodba, aztán irány a: http://www.google.com/+/business/

Kattints a “Hozza létre saját Google+ oldalát” gombra, ahogy a képen is láthatod:

Google+ Brand-oldal létrehozása

2. Válassz kategóriát a Google+ oldaladhoz!

A második lépésben választanod kell egy kategóriát. Ezek a lehetőségek:

  1. Helyi üzletek, szórakozóhelyek (Local Businesses or Place) – ez a legalkalmasabb, ha szállodák, éttermek, szórakozóhelyek vagy más helyi szolgáltatók részére akarsz profilt készíteni.
  2. Termék vagy brand (Product or Brand) – ha nem valami helyi vállalkozásról van szó, akkor arra ez nagyszerű. Ilyen például a WordPress Kezdőknek oldal is, ami egy online brand…
  3. Cég, intézmény vagy szerevezet (Company, Institution or Organisation) – céges oldalak, nonprofit szervezetek, iskolák, stb. számára ideális választás.
  4. Művészetek, szórakoztatás, sport (Arts, Entertainment or Sports) – Nagyon tág kategóra: könyvek, bandák, filmek, műsorok stb. számára.
  5. Egyéb (Other) – ha a fentiek közül egyikbe sem passzol a témád, akkor bátran helyezd el itt…

Válassz kategóriát a Google+ oldaladhoz

3. Információk hozzáadása a Google+ Brand oldaladon

Először is, kiválasztod, ugye, a kategóriát. Mi az ötöst (Egyéb vagy Other) választottuk – majd rögtön jöhetnek a plusz információk is:
Információk hozzáadása a Google+ Brand oldaladon

Írd be az oldal nevét, válassz kategóriát. Megadhatod, hogy ki láthassa az oldaladat. Alapértelmezésben bármely google-használó megnézheti, de – ha szükséges – korlátozhatod 18 vagy 21 év feletti olvasókra.

4. Címsor és kép a Google+ márka oldaladhoz

Miután a fenti információkat kitöltötted, beírhatod a címsort, és adhatsz egy képet is a brand-hez.
Címsor és kép a Google+ Brand oldaladhoz

5. Már üzenhetsz is, és “felkavarhatod az állóvizet”…

Most már szólhatsz is a barátaidhoz. Sőt, mindenképp szükséges. Azután fogsz kapni egy URL-t az oldaladhoz. Sajnos egyelőre nem egyedi az url. Jó lenne, ha valami ilyesmit kapnánk: plus.google.com/wordpresskezdoknek.hu, ez azonban egyelőre még nem lehetséges. Amit most adnak, az egy véletlenszerű karakterhalmaz.

Ilyen például a miénk: https://plus.google.com/b/113539514966804721267/

Használhatod a Bit.ly-t, hogy rövidíts.Ha van az oldaladnak testreszabott, rövid URL-je, akkor akár nagyon leleményes is lehetsz – így: http://wpk.hu/gpluswp

Ha egyszerű URLs plugin-t használsz, vagy valami hasonlót, akkor csinálhatsz belőle ilyesmit: http:/wordpresskezdoknek.hu/gplus

Van egy, a Facebookhoz hasonló képcsík. A különbség annyi, hogy itt meghatározhatod a megjelenés sorrendjét. Érdekes lesz megfigyelni, hogy az emberek mi mindennel fognak előállni… Mi magunk próbálunk mindenféle kreatív megoldásokon gondolkozni.

Reméljük, hogy ez az útmutató a segítségetekre volt a Google+ Brand oldal elkészítéséhez!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.