Hogyan használd a képeid tárolására a Google Drive-ot

Hogyan használd a képeid tárolására a Google Drive-ot

A WordPress honlapod tárhely használatát nagy mértékben csökkentheted, ha a cikkeben használt képeket nem a saját tárterületeden tárolod, hanem a Google Drive szolgáltatásán. Ebben a cikkben megmutatjuk hogyan használd a képeid tárolására a Google Drive-ot és hogyan jelenítsd meg őket a bejegyzésekben. Mivel a WordPress média hozzáadása funkciónál meg tudsz adni külső webhivatkozást is, ezért nem lesz nehéz a művelet.

Szükséged van egy Google Drive hozzáférésre

Google Drive használata képekhez

Ahhoz, hogy a honlapod képeit a Google tárhelyén tárolhasd, először szükséged lesz egy Drive-fiókra. Ez egy ingyenes szolgáltatás, csak regisztrációra van hozzá szükséged. Ha már rendelkezel egy gmail-es email címmel, akkor könnyű dolgod lesz. Csak látogassd meg a http://drive.google.com oldalt és aktiváld ezt az új szolgáltatást.

Ha még nincs gmail-es címed, akkor a Google Drive-ra való feliratkozás közben regisztrálhatsz egyet, vagy használhatod  a saját meglévő e-mail címedet is.

Google Drive regisztráció

Mappa létrehozása a képeknek

Ha megvagy a regisztrációval, akkor jelentkezz be a szolgáltatásba. Ahhoz, hogy a ne kelljen minden képet külön megosztanod, legjobb, ha létrehozol egy mappát pl. Publikus képek néven és egyszerűen megosztod úgy, hogy mindenki elérhesse.

google-drive-wordpress-kepekhez03

Google Drive mappa megosztása

A megosztásnál válaszd a Nyilvános az interneten opciót. (Ne aggódj, csak az ebben a mappában levő képeket láthatják mások.) Később bármikor átállíthatod a jogosultságot, de nem ajánlott, ha a honlapodra ebből a mappából állítod be a képeket…:)

google-drive-wordpress-kepekhez04 google-drive-wordpress-kepekhez04b

A korábban megosztott mappába történő képfeltöltés során a rendszer figyelmeztet arra, hogy egy megosztott mappába készülsz elemeket feltölteni, amelyek így öröklik a mappa beállításait. Ez neked jó, mert megkönnyíti a munkádat. 🙂google-drive-wordpress-kepekhez05

Most jön a lényeg

A feltöltött fájlok eléréséhez a következő módszert kell használnod:

http://googledrive.com/host/<mappa-azonosito>/<kepneve.vegzodes>

Például a WordPress kezdőknek megosztott mappájába feltöltött kép a következőképpen érhető el: http://googledrive.com/host/0BxbIp8IKKCGcUFlHYWFRZ3RrMVU/wpkezdoknek.jpg

 

Hogyan tudhatod meg a mappa azonosítóját?

Kattints rá a megosztott mappa nevére és nézd meg az url-ben látható sort. A folders/ utáni rész az azonosító

 

google-drive-wordpress-kepekhez06

Kép beillesztése WordPress cikkbe hivatkozásból

Menj a Média hozzáadása opcióra a szerkesztett cikknél majd a felugró ablakon válasz a következő képen látható lehetőséget. Ha jó a linked, akkor meg fog jelenni a kép a beillesztett sor alatt.

google-drive-wordpress-kepekhez07

 

Ezzel a módszerrel elég sok helyet meg tudsz spórolni a WordPress tárhelyeden.

 

 • Hozzászólások
 • Kapcsolódások
20
 1. 2016-08-12 at 8:17 de.Viki - Válasz

  Sziasztok ! Kérdésem a következő lenne : csak egyesével tudom feltölteni a képeimet telefonról Driveba. Lehetséges több képet egyszerre feltölteni ? Ha igen, hogyan ? Köszönöm !

  Cancel
  • 2016-11-09 at 12:11 du.Bidu - Válasz

   Szia! Ezt sajnos nem tudjuk neked megmondani. :(

   Cancel
Írj egy választ

Írj egy választ

Válasz neki:

készült   2013-09-27
téma   WordPress hogyan…
címke   ,