WP JV Post Reading Groups csoportkezelő bővítmény

Szeretnénk nektek bemutatni és ajánlani egy magyar fejlesztő – Vér János – által készített csoportkezelő WordPress bővítményt. A szerző célja deklaráltan az volt, hogy egy egyszerű, könnyen kezelhető, a bejegyzésekhez való hozzáférést szabályozó plugint készítsen.

Mire is jó a WP JV Post Reading Groups csoportkezelő bővítmény?

Tegyük fel, hogy van egy WordPress alapú honlapod, melyen vannak regisztrált tagjaid. Azonban szeretnéd, ha egyes cikkek csak az általad beállított csoportok számára lennének elérhetőek. Más cikkeket pedig csak egy igazán szűk kör olvashatna. Ehhez létrehozol csoportokat és a csoportokhoz hozzárendeled a tagokat. A tagok ezután csak azokhoz a cikkekhez férhetnek hozzá, melyeket a csoportjuknak megengedsz. Ennyi.

Miben más a WP JV Post Reading Groups?

Nyilván találkoztál már jogosultság-kezelő bővítménnyel. A WP JV Post Reading Groups is ilyen, de abban lényegesen különbözik a többitől, hogy tényleg egyszerű a használata. Fontos tudnod, hogy a bejegyzés típusoknál a magánjellegű cikkre tudsz beállítani korlátozásokat.

A WP JV Post Reading Groups használata

1. Az első lépés a WordPress plugin telepítése. Ha ez megvan, akkor bekapcsolod és elnavigálsz a Vezérlőpult >> Beállítások >> Olvasás menüpontra és ott alul megtalálod a WP JV Post Reading Groups csoport beállítási lehetőségeit. Létrehozod a szükséges csoportokat (Reading Group) pl alap, prémium vagy barátok, család

WP JV Post Reading Groups

2. Elnavigálsz a felhasználókhoz (Vezérlőpult >> Felhasználók) és hozzárendeled őket az egy vagy több csoporthoz.

WP JV Post Reading Groups-beallitas

3. Az egyes bejegyzéseknél szabályozod a hozzáférési szinteket.

Figyelj arra, hogy csak a Magánjellegű cikkeknél működik ez a jogosultság szűrés!

WP JV Post Reading Groups jogosultság

 

Hasznos tulajdonsága a bővítménynek, hogy mind a felhasználói listában, mind a bejegyzéseknél egyből áttekintheted, hogy mely csoportokhoz vannak hozzárendelve.

WP JV Post Reading Groups hozzáférések

 

Tulajdonképpen ennyi volt a teendőd. Ezután mindenki csak azt látja, amit megengedsz neki úgy, hogy nem is tud róla.

Ha tehát egy ilyen jellegű bővítményre van szükséged, akkor bátran használd a WP JV Post Reading Groups-ot. Szerintünk tényleg kényelmes könnyen használható és nincs agyon bonyolítva.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.