WordPress többnyelvű adminisztrációs felület – vezérlőpult nyelvi beállítása

Gyakran felmerülő kérdés az alkalmazások kapcsán, hogy miképpen oldható meg, hogy minden felhasználó a saját anyanyelvén olvashassa a menüpontokat… Van erre egy manuális módszer, amikor a wp-config.php fájlt kell szerkeszteni, de ez nem a legideálisabb megoldás például egy kezdő felhasználó számára.

Itt jön a képbe a WP Native Dashboard plugin . A bővítmény segítségével választhatunk admin-nyelvet akár belépés után a vezérlőpult „gyors kapcsolójával” vagy a profil-beállítások oldalon.

Miért jobb ez a megoldás, mint a manuális? Hát azért, mert ezzel lehetővé teheted szerkesztőid/csapadot számára, hogy egyénileg állíthassák be, ki milyen nyelven szeretné látni a dolgokat. Sőt, egy kívülálló – ideiglnesen alkalmazott szabadúszó például – is tud módosítani nyelvi akadályok nélkül…

Először is telepítened és aktiválnod kell a WP Native Dashboard bővítményt. Ha nem tudod hgyan fogj hozzá, akkor kövesd az kezdőknek szóló írásunkat, amely lépésről lépésre végig vezet a WordPress plugin telepítésének folyamatán: WordPress bővítmény telepítése lépésről- lépésre.

Miután aktiváltad, a Beállítások (Settings) fülön meg kell, hogy jelenjen: Native Dashboard (Settings » Native Dashboard). Ha rákattintasz, látni fogsz egy csomó lehetőséget, beleértve azt is, hogy még több nyelvet adj hozzá, és azt is, hogy kiválaszd az alkalmazhatóság területeit.

WP Native Dashboard többnyelvű adminfelület

Miután letöltötted azokat a nyelveket, amelyekre szükséged van, és kiválasztottad a lehetőségeket is, mint ahogy az a fenti képen is látszik, a „nyelvi kapcsoló” látható lesz a bejelentkező ablakban, a user profiljában, és az admin menüsorban is. Az alábbi képernyőképen látszik, hogyan választhatja meg minden egyes felhasználó a profilszerkesztőjében a neki tetsző nyelvet.

Nyelválasztás felhasználóknak - WP Native Dashboard

A plugin hozzáad egy választó-dobozt a bejelentkező oldalon is:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.