Útmutató kezdőknek: Nyitvatartási idő, fogadó óra megjelenítés egyszerűen

Tegyük fel, hogy van egy vállalkozásod, vagy szolgáltatásod és szeretnéd a honlapodon feltünteni a nyitvatartási időt, vagy a fogadó óráidat. Megteheted, hogy beleírod egy sima szövegfájlba, de mi van akkor, ha módosítani kell? Nos van egy nagyon egyszerű megoldás… Most egy olyan WordPress bővítményt mutatok neked, amivel könnyedén kezelheted a nyitvatartási időt.

Először is telepítened és aktiválnod kell a Business Profile plugint. Ez a remek kis bővítmény könnyíti meg a munkádat.

 

Telepítés után az admin menüben megjelenik a bővítmény menüpontja és itt állíthatod be a vállalkozásod elérhetőségi információit.

 

A bővítmény lehetővé teszi, hogy az üzleti adataid megjelenítse a schema.org szerinti kódként tárolódik. Ez azt jelenti, hogy a keresőmotorok, mint például a Google, olvashatják, megérthetik és felhasználhatják ezeket az információkat a keresési eredményekben. Ez egy elég jó hír! 🙂 Ehhez a Schema Type-nál a vállalkozásodat sorold be a megfelelő kategóriába. Feltölthetsz egy képet is hozzá (pl a logódat).

Ezután megadhatod a kapcsolati adataidat. Úgy, mint a vállalkozás neve, címe, telefonszáma, email címe.  A cím megjelenítéséhez a Google Térképet is használhatsz .  Egyszerűen kattints a “Retrieve map coordinates” linkre, és a beépülő modul a megadott címmel lefogja kérni a koordinátákat.

A Google Térkép funkció használatához Google Térkép API-kulcsra van szüksége. Azonban a bővítmény tartalmazza az utasításokat arra vonatkozóan, hogyan szerezheted be a webhelyedre.

Eztuátn írhatod be a telefonszámodat és kiválaszthatsz egy kapcsolati űrlapot tartalmazó oldalt is. A kapcsolattartó oldal bármely olyan oldal lehet a WordPress honlapodon, amelyen kapcsolatfelvételi űrlap található.

Beálílthatsz egy üzleti email címet is, de ezzel kiteszed magad a spammerek lehetséges támadásának. 😉

Végül a “Schedule” résznél beállíthatod a nyitvatartási időket. Ha a hát napjai szerint eltérnek ezek az időpontok, akkor csak adj hozzá egy újabb dobozt.

 

Végezetül mentsd el a beállításokat.

A nyitvatartási idő megjelenítése a honlapon

A Business Profile plugin kétféle módot tesz lehetővé a nyitvatartási idő és az üzleti profil megjelenítésére.

Az első lehetőség a widget használata . Egyszerűen menj a Megjelenés »Widgetek oldalra, és add hozzá a” Contact card “widgetet az oldalsávhoz.

Ezután jelöld be, hogy mely infókat akarod megjeleníteni az oldalon (a jelelő nyégyzetbe belekattintva). Majd kattints a Mentésre a widget beállítás véglegesítéséhez.

Ezzel beállítottad, hogy a honlapod látogatói könnyen tájékozódhatnak a fogadó órákról.  Kb így:

A második lehetőség, ha Shortcode-ot (rövid kódot) használsz. A [contact-card] kódbármely WordPress- bejegyzésben vagy -oldalon használható . Hozzáadásával a teljes üzleti profilodat megjelenítheted.

Attribútumok hazsnálatával változtathatod, hogy miket jelenítsen meg a profilodból. Például:

[contact-card show_opening_hours=1]

Ez a rövid kód csak a vállalkozás nyitvatartási idejét mutatja. A rövid kódok teljes listáját megtekintheted a plugin webhelyén.

Remélem ezzel a cikkel megkönnyítettem a dolgodat picit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.