Timthumb ellenőrző WordPress bővítmény – WordPress biztonság

Nagyon sok WordPress sablon használja a timthumb képméretező szkriptet és tavaly év végén elég sok WordPress alapú honlapot fertőztek meg a timthumb egyik biztonsági résén keresztül. Bár kiadták a javított verziót még így is nagyon sok sebezhető WordPress oldal található a neten. Sok felhasználó nem is tudja, hogy a honlapja ezt a programkódot használja, így bizonyosan nem is foglalkoztak a biztonsági jelentésekkel. Ha nem vagy biztos abban, hogy a te oldalad használja-e, vagy a legfrissebb verziót tartalmazza, akkor érdemes telepítened a Timthumb Vulnerability Scanner nevű bővítményt.

Timthumb Vulnerability Scanner plugin

Ez a plugin ellenőrzi, hogy a legfrissebb verzió fut-e az oldalad alatt és ha nem, akkor lehetőséged van a verzió frissítésre. Emellett ellenőrzi a fájlok fertőzöttségét is. Be lehet állítani a napi ellenőrzést is. Mindenképpen érdemes legalább azt megnézned, hogy nálad van-e timthumb.

 

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..