Kibővített felhasználó profil

Most egy olyan prémium WordPress bővítményt szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, amely egy egészen új fejlesztés. A WordPress felhasználó profilban rejlő lehetőségeket bővíti ki igen nagy mértékben.

Kibővített felhasználó profil

A UserPro egy olyan WordPress plugin, ami lehetővé teszi egy elegáns profil használatát a sokkal kevésbé csinos, alapértelmezett WordPress felhasználói profiljával szemben. Ráadásul még egyéb “mutatványokat” is tud: korlátlan egyedi mező, testre szabott regisztráció, közösségi oldalról történő belépés, tagok nyilvántartása, tömörített profilok, tartalmi korlátozás, és ez még nem is az összes!

A regisztráció során már működik a Facebook –os felahasználói fiók használata és hamarosan elérhető lesz a Google és Twitter fiókok használata. Talán az egyetlen olyan plugin, amivel a magyar jogszabályok által megkövetelt profil törlés is megvalósítható!

Telepítés után érdemes a bővítmény Setup Pages menüpontjára ellátogatni. itt beállíthatod az egyedi keresőbarát neveket az oldalakhoz.  A bővítmény 5 alapértelmezett oldalt hoz létre, bennük a funkciót megjelenítő shortkódokkal. Ezeket az oldalakat bátran tesreszabhatod és kiegészítheted, akár más bővítmények funkcióival is. Ilyen lehet pl. egy tagsági oldal, ahol megjeleníted a felhasználóid előfizetési ciklusát stb.

UserPro profil

A Global Options-ban egy sor beállítást tudsz elvégezni, kezdve például azzal, hogy a felhasználói profilok elérhetőek legyenek a látogatók számára, vagy sem, vagy milyen oldalra irányítódjanak át a felhasználók regisztráció vagy bejelentkezés után.

Hasonlóan a Twitteres megoldáshoz a UserPro lehetővé teszi, hogy bármelyik profilt hitelesítetnek jelöld. Sőt ezeknek a hitelesített usereknek külön – csak számukra elérhető – tartalmakat is megjeleníthess.

Jóváhagyott regisztráció

Talán az egyik legnagyszerűbb opció a szabály alapú felhasználói mező megjelenítése. A jogosultsági szintek függvényében korlátozhatod az egyes felhasználói profil mezők elérését.  Ezzel például megteheted azt, hogy egyes profil tartalmakat csak olyan felhasználóidnak mutatsz meg, akik fizetnek érte.

A létrehozható egyedi mezők típusai gyakorlatilag korlátlanok. Még akár a fájlfeltöltést is engedélyezheted, vagy videók beágyazását.

A fejlesztő a felhasználói visszajelzések alapján folyamatosan bővíti a funkciókat, így készítve egy valóban használható plugint. A UserPro azonban nem ingyenes plugin! Ezzel együtt a megfizethető kategória a maga 24$-os árával és valóban prémium kategóriás termék.

Ha tetszik a bővítmény és szeretnéd megvásárolni, akkor ha ezen a linken keresztül vásárolod meg, minket is támogatsz.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.