Hogyan küldhetünk emailt WordPress-ben a Gmail SMTP szerververét használva? 5

WordPress nem SMTP mailt használ, mint a Google, hanem az alapértelmezett php levélküldési funkciót. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan lehet mégis „rábírni” a WordPress-t arra, hogy engedje a Gmail SMTP szerverét használni: egyszerűen telepíteni kell a WP Mail SMTP Plugin for WordPress nevű bővítményt, mutatjuk is, hogy hogyan.

Először is azt kell tenned, hogy letöltöd és aktiválod a plugint: WP Mail SMTP. Az aktiválással megjelenik egy új opció a Beállítások (Settings) fülön: Beállítások >> Email.

GMail SMTP használata a WordPress alatt

Ha erre rákattintasz, felhoz egy olyan képernyőt, ahol szerkesztheted a levelezésed beállításait. Fölül van az a rész, ahol megadhatod, hogy melyik e-mailt szeretnéd küldőként használni. Ha üresen hagyod, az alapértelmezett lesz a küldő. A név mezőben szerepelhet a te neved vagy akár az oldalad neve is. Ez fog megjelenni a küldő személyként. Ezután győződj meg róla, hogy azt választottad, hogy SMTP-n keresztül küldöd a leveleket.

A Gmail-hez tartozó SMTP host és port már látszik a képen is, de az egyszerűség kedvéért itt is láthatod:

Host: smtp.gmail.com
Port: 465

Beállíthatod azt is, hogy melyik típusú titkosítást szeretnéd használni. Ez változtatható a szerverbeállításoknak megfelelően.

Kattints a mentésre, és már kész is vagy… Mielőtt bármi mást csinálsz, a képernyő alján van egy lehetőség arra, hogy egy gombnyomással küldj egy teszt-emailt. Ezt jó, ha használod is, mert így meggyőződhetsz róla, hogy minden rendben működik!

Ha elakadnál a telepítésnél, akkor olvasd el előtte a WordPress bővítmény telepítése lépésről- lépésre című íráunkat.

5 thoughts on “Hogyan küldhetünk emailt WordPress-ben a Gmail SMTP szerververét használva?

 1. Reply Fülöp Tökfej Viktor Mar 19,2015 9:35 am

  Szia!

  Segítséged szeretném kérni, mindent beállítottam, ahogyan itt leírtad, de nem küldi el a test emailt, hibát ír. Van ötleted, hogy mi lehet a gond? Mindent úgy állítottam be, ahogyan itt leírtad.

  • Reply admin Apr 16,2015 10:43 pm

   Esetleg a szolgáltatód tiltja a külső smtp használatát, amit külön engedélyezni lehet a tűzfalon.

 2. Reply barttama Nov 27,2013 2:34 pm

  Szia !

  Segítséged szeretném kérni a cikkben említett Pluginhez.
  Eljutottam odáig, hogy a beállításaim jók, a teszt email elment.

  Első kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnom én ezt a plugint pl. a kezdő lapomra kitenni ? A majd leendő látogató onnan tudjunk emailt írni.

  Második kérdésem, hogy a Plugin tud e több címzettnek emailt küldeni ?

  Válaszod előre is köszönöm !

  Üdv Tamás

  • Reply admin Nov 27,2013 9:41 pm

   Kedves Tamás!

   A cikkben szereplő plugin csak a lehetőségét teremti meg a google általi levélküldésnek. Ahhoz, hogy a látogatóid onnan tudanak neked emailt írni egy kontakt pluginra lesz szükséged. Pl. a nagyon egyszerűen használható http://contactform7.com/ kitűnő választás. Ezt egy shortkóddal simán kirakhatod egy widgetbe a főoldaladra.

 3. Reply Evika Nov 2,2012 12:08 am

  Ajjaj! Kedves Admin: 1/ nem találtam honlaptérképet az oldalatokhoz, 2/ az “Írd meg nekünk…” miért nem link egy emilcímre, ahova írni lehetne – valóban? Nem tudom, h a bejegyzéseken kívül hol lehet ezt megtenni? Kapcsolatoldal nincsen?

  Nem találtam, hogyan kell a menüt felépíteni, kezelni, berakni… Vagy elbújt, vagy még nincsen? Valaki más oldalán megtaláltam, az videós volt, már tudom, hogyan kell 🙂

  Nem kritikák, csak észrevételek, oké?

  üdv: Évika

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.