Hogyan küldhetünk emailt WordPress-ben a Gmail SMTP szerververét használva?

WordPress nem SMTP mailt használ, mint a Google, hanem az alapértelmezett php levélküldési funkciót. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan lehet mégis „rábírni” a WordPress-t arra, hogy engedje a Gmail SMTP szerverét használni: egyszerűen telepíteni kell a WP Mail SMTP Plugin for WordPress nevű bővítményt, mutatjuk is, hogy hogyan.

WordPress nem SMTP mailt használ, mint a Google, hanem az alapértelmezett php levélküldési funkciót. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan lehet mégis „rábírni” a WordPress-t arra, hogy engedje a Gmail SMTP szerverét használni: egyszerűen telepíteni kell a WP Mail SMTP Plugin for WordPress nevű bővítményt, mutatjuk is, hogy hogyan.

Először is azt kell tenned, hogy letöltöd és aktiválod a plugint: WP Mail SMTP. Az aktiválással megjelenik egy új opció a Beállítások (Settings) fülön: Beállítások >> Email.

GMail SMTP használata a WordPress alatt

Ha erre rákattintasz, felhoz egy olyan képernyőt, ahol szerkesztheted a levelezésed beállításait. Fölül van az a rész, ahol megadhatod, hogy melyik e-mailt szeretnéd küldőként használni. Ha üresen hagyod, az alapértelmezett lesz a küldő. A név mezőben szerepelhet a te neved vagy akár az oldalad neve is. Ez fog megjelenni a küldő személyként. Ezután győződj meg róla, hogy azt választottad, hogy SMTP-n keresztül küldöd a leveleket.

A Gmail-hez tartozó SMTP host és port már látszik a képen is, de az egyszerűség kedvéért itt is láthatod:

Host: smtp.gmail.com
Port: 465

Beállíthatod azt is, hogy melyik típusú titkosítást szeretnéd használni. Ez változtatható a szerverbeállításoknak megfelelően.

Kattints a mentésre, és már kész is vagy… Mielőtt bármi mást csinálsz, a képernyő alján van egy lehetőség arra, hogy egy gombnyomással küldj egy teszt-emailt. Ezt jó, ha használod is, mert így meggyőződhetsz róla, hogy minden rendben működik!

Ha elakadnál a telepítésnél, akkor olvasd el előtte a WordPress bővítmény telepítése lépésről- lépésre című íráunkat.

 • Hozzászólások
 • Kapcsolódások
50
 1. 2012-11-02 at 12:08 de.Evika - Válasz

  Ajjaj! Kedves Admin: 1/ nem találtam honlaptérképet az oldalatokhoz, 2/ az "Írd meg nekünk..." miért nem link egy emilcímre, ahova írni lehetne - valóban? Nem tudom, h a bejegyzéseken kívül hol lehet ezt megtenni? Kapcsolatoldal nincsen? Nem találtam, hogyan kell a menüt felépíteni, kezelni, berakni... Vagy elbújt, vagy még nincsen? Valaki más oldalán megtaláltam, az videós volt, már tudom, hogyan kell :-) Nem kritikák, csak észrevételek, oké? üdv: Évika

  Cancel
 2. 2013-11-27 at 2:34 du.barttama - Válasz

  Szia ! Segítséged szeretném kérni a cikkben említett Pluginhez. Eljutottam odáig, hogy a beállításaim jók, a teszt email elment. Első kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnom én ezt a plugint pl. a kezdő lapomra kitenni ? A majd leendő látogató onnan tudjunk emailt írni. Második kérdésem, hogy a Plugin tud e több címzettnek emailt küldeni ? Válaszod előre is köszönöm ! Üdv Tamás

  Cancel
  • 2013-11-27 at 9:41 du.admin - Válasz

   Kedves Tamás! A cikkben szereplő plugin csak a lehetőségét teremti meg a google általi levélküldésnek. Ahhoz, hogy a látogatóid onnan tudanak neked emailt írni egy kontakt pluginra lesz szükséged. Pl. a nagyon egyszerűen használható http://contactform7.com/ kitűnő választás. Ezt egy shortkóddal simán kirakhatod egy widgetbe a főoldaladra.

   Cancel
 3. 2015-03-19 at 9:35 de.Fülöp Tökfej Viktor - Válasz

  Szia! Segítséged szeretném kérni, mindent beállítottam, ahogyan itt leírtad, de nem küldi el a test emailt, hibát ír. Van ötleted, hogy mi lehet a gond? Mindent úgy állítottam be, ahogyan itt leírtad.

  Cancel
  • 2015-04-16 at 10:43 du.admin - Válasz

   Esetleg a szolgáltatód tiltja a külső smtp használatát, amit külön engedélyezni lehet a tűzfalon.

   Cancel
Írj egy választ

Írj egy választ

Válasz neki:

készült   2012-03-12
téma   Bővítmények, WordPress hogyan…
címke   , , , ,