Hogyan jelenítheted meg a Google+ profilodat a WordPressben

A Google+az egyik legnépszerűbb téma lett az elmúlt néhány hétben. Nem olyan régen mi is írtunk arról, hogy hogyan adhatod hozzá a Google +1 gombot a WordPress-edhez. Ez az új közösségi hálózat nagyon gyorsan növekedik. Népszerű „tech-celebek” már követők ezreivel dicsekedhetnek. Ha te magad is egyike vagy a mohó Google+ rajongóknak, és szeretnéd a profilodat még szembetűnőbbé tenni azzal, hogy egy profil-widgeted adsz hozzá a WordPress alapú honlapodhoz, akkor jó helyen jársz!

GoogleCards WordPress plugin

A GoogleCards plugin egy widget ad a honlapodhoz, ami egy a Google+ profilodra mutató linket fog megjeleníteni, így az emberek tudnak majd követni. Kijelzi majd a nevedet is, a profilképedet és a követőid számát.

Az első, amit tenned kell, hogy feltelepíted és aktiválod a GoogleCards bővítményt (plugint). Ha ezt megtetted, menj a Megjelenés (Appearence) » Widgets menüpontra a WordPress adminisztrációs felületén. Ott látni fogsz egy widgetet GoogleCards néven, amit egyszerűen csak húzz rá valamelyik widget pozícióra.

Biztosan látod, hogy van egy mező, ami arra kér, hogy írd be a Google+ azonosítódat. Menj a Google Plus profilodhoz, és kattints a fenti képen látható ikonra, majd másold ki az url-ből az azonosítód.

GoogleCards WordPress plugin

Ha a mentésre kattintasz, akkor ilyennek fogod látni a sidebar-t:

GoogleCards előnézete

Töltsd le a GoogleCards -ot most, és lesz egy remek kis widget-ed a sidebar-odon… 🙂

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.