Hibás hivatkozások javítása a Broken Link Checker-rel WordPress alatt

Hibás hivatkozások javítása a Broken Link Checker-rel WordPress alatt

Nem túl jó dolog, ha egy weboldalon rákattintasz egy linkre és csak "Upsz... 404 - az oldal nem található" hibaüzenetet kapod eredményül. Az ilyen ún. törött linkek nem csak, hogy a látogatóidat bosszantják, de a keresőoptimalizálás (SEO) szempontjából se túl jók. Főként ha az oldaladon belüli belső hivatkozásokról van szó.

Alapvetően persze előfordulhat, hogy rosszul linkeled az egyik aloldaladat, de főként egy weboldalköltöztetés során keletkeznek törött linkek az oldaladon. Ez a cikk segít megoldani a hibás hivatkozások javítását.

Az első lépés, hogy telepítened kell a Broken Link Checker  bővítményt. Aktiválás után a Beállítások  » Link Checker útvonalon találod a bővítményt, amely bekapcsolás után a háttérben elkezdi keresni a hibás hivatkozásokat. Ha minden rendben van az oldaladon, akkor nem fog találni semmit. Azonban, ha vannak olyan hivatkozások, amelyekkel van valami gond, akkor azokat jelezni fogja neked a plugin. Nyilván a weboldalad mérete befolyásolja a teljes keresési időt, de alapvetően gyors eredményt hoz az ellenőrzés.

A bővítmény beállítási lehetőségei között meghatározhatod, hogy milyen gyakran kerüljön ellenőrzésre a honlapod. Az eredményt pedig megkaphatod akár e-mailben is.

Nem működő hiatkozások felderítéseNem működő hivatkozások felderítése

Nem működő hivatkozások felderítése

Az Eszközök » Nem működő hivatkozások útvonalon egyből elérheted a hibás linkek listáját, ahogy az alábbi képen is látszik.

Hibás linkek javítása

Hibás linkek javítása

A nem működő hivatkozásokat közvetlenül szerkesztheted a listázási oldalon, vagy magában a bejegyzésben is. Másik lehetséges megoldás a hibás linkek tömeges átirányítása.

Mivel nem valószínű, hogy túl gyakran kerülnek fel hibás linkek az oldaladra – hacsak nem egy linkkatalógust üzemeltetsz – nincs értelme folyamatosan használni a bővítményt. Ezért a használat és a hibakeresés után letilthatod vagy törölheted. Mi a nem használt bővítmények törlését javasoljuk leginkább, de ez a te döntésed. Ezzel együtt évente 1-2 alkalommal érdemes egyellenőrzést futtatnod.

 

 

  • Hozzászólások
  • Kapcsolódások
Írj egy választ

Írj egy választ

Válasz neki:

készült   2013-09-01
téma   Bővítmények
címke   , , ,