Hibás hivatkozások javítása a Broken Link Checker-rel WordPress alatt

Alapvetően persze előfordulhat, hogy rosszul linkeled az egyik aloldaladat, de főként egy weboldalköltöztetés során keletkeznek törött linkek az oldaladon. Ez a cikk segít megoldani a hibás hivatkozások javítását.

Az első lépés, hogy telepítened kell a Broken Link Checker  bővítményt. Aktiválás után a Beállítások  » Link Checker útvonalon találod a bővítményt, amely bekapcsolás után a háttérben elkezdi keresni a hibás hivatkozásokat. Ha minden rendben van az oldaladon, akkor nem fog találni semmit. Azonban, ha vannak olyan hivatkozások, amelyekkel van valami gond, akkor azokat jelezni fogja neked a plugin. Nyilván a weboldalad mérete befolyásolja a teljes keresési időt, de alapvetően gyors eredményt hoz az ellenőrzés.

A bővítmény beállítási lehetőségei között meghatározhatod, hogy milyen gyakran kerüljön ellenőrzésre a honlapod. Az eredményt pedig megkaphatod akár e-mailben is.

Nem működő hiatkozások felderítéseNem működő hivatkozások felderítése

Nem működő hivatkozások felderítése

Az Eszközök » Nem működő hivatkozások útvonalon egyből elérheted a hibás linkek listáját, ahogy az alábbi képen is látszik.

Hibás linkek javítása

Hibás linkek javítása

A nem működő hivatkozásokat közvetlenül szerkesztheted a listázási oldalon, vagy magában a bejegyzésben is. Másik lehetséges megoldás a hibás linkek tömeges átirányítása.

Mivel nem valószínű, hogy túl gyakran kerülnek fel hibás linkek az oldaladra – hacsak nem egy linkkatalógust üzemeltetsz – nincs értelme folyamatosan használni a bővítményt. Ezért a használat és a hibakeresés után letilthatod vagy törölheted. Mi a nem használt bővítmények törlését javasoljuk leginkább, de ez a te döntésed. Ezzel együtt évente 1-2 alkalommal érdemes egyellenőrzést futtatnod.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.