Gyorsítsd honlapod betöltődési sebességét a LazyLoad pluginnel

Gyorsítsd honlapod betöltődési sebességét a LazyLoad pluginnel. Hogyan? Lazyload egy jQuery-bővítmény, ami annyit tesz, hogy késlelteti azoknak a képeknek a betöltődését, ami az oldalra érkezők látómezején kívül esik. Ilyen módon a látható területek betöltődése sokkal gyorsabb lesz.

Ha a ‘lazyload’ használatát engedélyezed, csak a látható képek fognak betöltődni, azok helyén pedig, amik elsőre nem látszanak, egy-egy helyettesítő kép fog megjelenni. Ahogy a látogató lefelé gördít, a jQuery-bővítmény visszarakja az eredeti képet. Így sokkal gyorsabb lesz a betöltés. Egyúttal sávszélességet is spórolhatsz. Itt találod a bővítmény demo változtatát: LazyLoad demó.

Fontos! Ha képalapú statisztikai alkalmazást használsz, mint mondjuk a ‘sitemeter’ vagy a ‘mint’, a képeket a látható részen kellene lehelyezned, különben nem, lesz róluk statisztika azoktól a felhasználóktól, akik nem gördítenek végig az oldalon.

Ahhoz, hogy ezt a remek kis bővítményt használhasd a WordPress oldaladon, telepítheted manuálisan is vagy az admin felületen keresztül a  wordpress plugin for lazyload-ra keresve. Ez utóbbi használata különösen egyszerű: telepítés, aktiválás, és kész is!

Olvasd el a következő cikket, ha nem tudnád hogyan kell WordPress bővítményt telepíteni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.