Alapvető WordPress-védelem – letölthető eBook

Szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani a nemrég megjelentetett Alapvető WordPress-védelem című ingyen letölthető eBook-ot. Az elektronikus könyv igyekszik gyakorlati útmutatóként szolgálni a WordPress tulajdonosok részére. Az egyes fejezetekben hasznos tippek, megoldások segítik biztonságosabbá tenni a honlapunkat. Kezdve az alapvető biztonsági megoldásoktól, az alapvető biztonságot segítő bővítményeken át, az adminisztrációs felület védelméig.

[bbutton url=”https://wordpresskezdoknek.hu/wp-content/uploads/2013/10/Alapvető-WordPress-védelem.pdf” tagline=”Alapvető-WordPress-védelem.pdf – 4Mb” sc_id=”sc1″] eBook letöltése [/bbutton]

WordPress-védelem:

Mindig frissíts a legújabb WordPress verzióra!

A legfontosabb dolog, hogy mindig frissítsd a WordPresst és a hozzá tartozó bővítményeket! Az újabb verziók mindig tartalmaznak javító csomagokat. Persze előfordul olyan is, hogy az újabb verzióban biztonsági réssel találkozhatunk, de ezzel együtt is érdemes frissíteni. Minden újabb verzió tartalmazza ugyanis a korábbi verzióknál “kibukott” bugok és sebezhető pontok javítását – ezzel együtt magukat a hibákat is -, vagyis komoly veszélynek teszed ki az oldalad, ha nem frissítesz!

Mindig frissítsd a WordPress bővítményeket és sablonokat is!

Nem elegendő csak az alaprendszert frissíteni. A valóságban a legtöbb gondot a rosszul megírt bővítmények okozzák. Ezért nagyon fontos, hogy mindig frissíts a legújabb verziókra!

Ha használsz timthumb összetevőt, akkor azt rendszeresen frissítsd. Ehhez kiváló eszköz a Timthumb Vulnerability Scanner plugin.

Soha ne használd felhasználónévnek az “admin”-t.

A WordPress telepítése után az admin az első felhasználó, ami automatikusan elkészül. Soha nem szabad megtartani, főleg nem használni ezt a felhasználónevet! Nagyon könnyű támadási felületet biztosít, hiszen a két bejelentkezési adat közül az egyik már adott lesz. Tehát elég a másikat megtörni. Ezért mindenképp találj ki egy másik nevet és ruházd fel admin-jogokkal. Magyarán, hozz létre egy új felhasználót adminisztrátori joggal. Próbáld meg a nevet úgy megválasztani, hogy ezzel is megnehezítsd a heckerek dolgát. Ha ezzel megvagy, akkor egyszerűen töröld az admin felhasználót a listából!

Rendszeresen készíts biztonsági mentést

Alapvető fontosságú a rendszeres biztonsági mentés készítése. Ez egyrészt jól jön a véletlen fejlesztői hibáknál, másrészt akkor, ha megtörtént a baj és feltörték a weboldaladat.

A mentést megcsinálhatod manuálisan (fájl és adatbázis mentés), de jópár ingyenes és kereskedelmi bővítmény van forgalomban, amelyek megkönnyítik a dolgodat.

Az ingyenesek között elég jók a következők. Pl. A BackUpWordPress képes fájl és adatbázis mentésre, akár úgy is, hogy naponta elküldi emailben a mentést. Hasonlóan hasznos a WordPress backup to Dropbox bővítmény, ahol a Dropbox-os fiókodba kerül a mentés. Egy a lényeg, legyen mindig mentésed!

[bbutton url=”https://wordpresskezdoknek.hu/wp-content/uploads/2013/10/Alapvető-WordPress-védelem.pdf” tagline=”Alapvető-WordPress-védelem.pdf – 4Mb” sc_id=”sc2″] eBook letöltése csak tagoknak [/bbutton]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.